divendres, 7 d’agost del 2009

N, una víctima

N és, o mes ben dit, era un golden jove, guapo, i molt ben educat.
N tan sols tenia un problema: els seu amos no li cobrien les seves necessitats bàsiques.
N casi mai sortia de casa, tan sols un dia a la setmana anava a classes d'educació. Això li provocava estrés al pobre animaló, us imagineu tan sols sortir de casa dos hores a la setmana? no acabarieu tambè una mica estressats?
I l'Estres pot causar algun comportament no desitjat. N va mossegar a l'avi de la Família i a la mare. En desconec la magnitud de les lesions, si va ser molt greu o un simple marcatge sense causar ferida, però el cas es que van decidir que N havia de marxar.
Van donar veus per trobar una família que el pogues acollir, a manca d'una en van trobar dues pero... el veterinari d' N els hi va dir als seus amos que el gos era perillos i s'havia de sacrificar, que si no ho feien els hi posaria una denúncia i igualment ho haurien d'acabar fent.
Van decidir sacrificar N.
Si, N va mossegar, però... aquella mossegada no era potser un crit d'ajut? Si la seva família li hagues cobert les necessitats bàsiques del passeig, N no hauria sigut un gos sa i equilibrat sense problemes?
El seu educador afirma que N feia sempre cas, que era un bon gos, que tan sols tenia problemes d'estres que se li haguessin passat amb passeig i exercici.
És necessari sacrificar un golden d'un any i tres mesos que era un bon gos? Amb quin dret un veterinari realitza aquesta mena d'amenaces? amb quin dret un veterinari pot jutjar tan a la lleugera?
Potser, abans de jugar a ser Deus, hauriem de pensar una mica en les conseqüències de les nostres accions i decisions.

3 comentaris:

Micheal Orlowsky ha dit...

Trist com la vida mateixa... en fi.. res a dir.

Su ha dit...

El veterinari el va matar, però van ser diversos els que el varen acompanyar...

La els amos, que no estaven per ell... que es pensaven que amb el menjar ja n'hi havia prou... que amb les classes ja feien molt més que d'altres...

L'educador... que (si ho sabia) havia d'haver estat prou valent per explicar-los que no podien tenir un gos en aquelles condicions, que un gos, i més TAN JOVE, necessita estimuls, activitat, VIURE!

Les dues famílies que no varen insistir en quedar-se'l, que no varen sentir-se responsables d'ell i de salvar-lo: de la mort i de la mala vida... (si és que sabien que el liquidaven...)

I jo... que sé de tants gossos "de pagès" i només goso a dir, si en tinc la oportunitat però sense buscar-la: un gos no pot estar així... un gos així no està bé...

:-(

Cris ha dit...

En denfesa de l'educador haig de dir que ho va saber al final de tot, quan el veterinari ja havia pres cartes i amenaçat i els amos ja havien decidit. De fet els amos el van trucar dient-li que no dones mes veus.
L'educador els hi tenia dit que l'havien de passejar, que l'havien de treure. Ella deia que el treien a passejar.. pero l'home ho desmentia tot.. "todo el mundo miente"

Sobre les famíles.. .tan sol conec la d'una família: quan va trucar per interessar-se pel gos li van dir que ja l'havien donat... :( no van dir-li que el volien matar...

aps, i un altre apunt: el gos marcava l'avi pq l'avi el pegava.

potser jo tbe hi podria haver fet alguna cosa... però sempre hi ha un però... es trist pero cert...

q es pot fer en aqts casos...? la desgràcia .. es q no es l'unic.. i sempre et quedara una altra oportunitat per fer-ho millor... "massa oportunitats"... hi ha massa gosseres, massa propietaris irresponsables, massa veterinari q nomes veu la pasta... massa de massa...