diumenge, 30 d’agost del 2009

dualitats

El Ying i Yang és un concepte que es fonamenta en la dualitat de tot allò que existeix en l'univers. Descriu dues forces fonamentals, aparentment oposades i complementàries, que es troben en totes les coses. Tot segueix el següent patró: llum/foscor, so/silenci, calor/fred, moviment/quietud, vida/mort, ment/cos, masculí/femení... segons aquesta idea, cada ésser, cada objecte o pensament és una unitat composada per dues facetes o "forces"; cada cosa te un complement del qual depèn per a poder existir i que, alhora, es troba en el seu propi interior. Aquestes dues forces són dinàmiques i això implica que no existeix res a l'estat pur ni en absoluta quietud, sinó que tot es transforma contínuament; la sola realitat existent és el canvi.



Com pot ser un concepte tan simple ... i a l'hora tan difícil d'entendre i acceptar? I es que realment els objectes, els sentiments... tot el que existeix no podria ser sense el seu oposat que l'hora el complementa ... no hi podria haver gran sense petit, bo sense dolent, amor sense odi, vida sense mort, alegria sense tristesa ... tot sovint pensem que el mon seria meravellós sense el costat fosc ... però a l'hora sense donar-nos compte, també condemnem el costat clar, i es que aquest no pot existir sense l'anterior, son la mateixa moneda, la cara i la creu, es necessiten i es complementen.
És per aquest motiu que el mon que ens envolta és ple de contrastos i de colors, ple de detalls que el fan complexe, que ens captiven i a l'hora ens fan apartar la mirada. Els sentiments es contradiuen constantment, es troben immersos en una contínua lluita per intentar trobar un equilibri entre aquestes forces oposades que formen part de nosaltres mateixos i que són inestables, que ens fan canviar al llarg de les nostres vides, que ens fan dubtar i caure, i a l'hora ens aixequen i ens fan mes forts en el nostre camí per trobar la pau interior tan desitjada.
Trobo molt curiós com aquesta filosofia de la vida aplicada al "mon dels Gossos" pot donar una diversitat tan gran d'aquests animalons, i és que de gossos n'hi ha de totes menes però sempre en trobarem un que en complementa un altre, tancant d'aquesta manera el cicle.
gros <-------------------------------------------------------------> petit















Blanc <---------------------------------------------------------> negre











Cadell <--------------------------------------------> adult










pèl curt <-------------------------------------------------> pèl llarg









Amb pedigree <---------------------------------------> Sense Pedigree









Esportista <------------------------------------------------> Sedentari









Valent <----------------------------------------------------> poruc









tancat <-------------------------------------------------------> alliberat









Tranquil <-------------------------------------------------> nervios

4 comentaris:

Judith ha dit...

L'equilibri entre oposats només el posem nosaltres i per a cadascú serà diferent... certament vivim en un món d'antagonismes i són imprescindibles per valorar allò que volem, sentim i/o vivim.
Bona reflexió!

Anònim ha dit...

Molt maco el text i molt interessant la reflexiò i si coneixes les històries dels gossos de les fotos, realment està molt ben trobat.

M'ha agradat molt. Un gallifante!

Xevi T

Su ha dit...

Vosaltres amb la runa i la shanti teniu un bon yin-yan... ying i yang ;-)

Cris ha dit...

ja ho pots ben dir jajajaja mira q arriben a ser diferents